Holistische kraamzorg met de juiste balans tussen inspanning en ontspanning

Wauw, jullie hebben samen de eer gekregen om een nieuw leven te creëren! Hoe bijzonder is dat? Er staat jullie iets fantastisch te gebeuren en ik kan niet wachten om jullie in de kraamperiode te ondersteunen. 

Als holistische kraamverzorgster ben ik er echt voor het gehele gezin. Ik zorg voor jou en je kindje, maar geef ook genoeg aandacht aan je partner en eventueel broertjes en zusjes. Het doel van mijn kraamzorg? De zelfredzaamheid van het hele gezin bevorderen en de juiste balans tussen advies en rust creëren. 

Dat betekent dat ik jou en je partner voorlichting geef en laat zien hoe alles werkt. In deze 8 dagen na de geboorte kom ik iedere dag bij jullie thuis en controleer ik jou en je kindje regelmatig, kijk ik mee bij de voedingen en geef ik advies over de zorg van jullie kindje. Daarnaast zorg ik er ook voor dat jullie genoeg kunnen rusten en genieten van al het moois door lichtelijke huishoudelijke taken van jullie over te nemen. De juiste balans tussen inspanning en ontspanning dus!

Deze eerste periode in het leven van jullie kindje heeft een grote invloed op zijn of haar verdere leven, daarom zorgen we samen voor een fijne start. 

Wat kun je verwachten van mijn zorg?

Ook als je net pas weet dat je in verwachting bent van jullie kindje, is het al verstandig om je te verdiepen in kraamzorg. Wat zijn jullie behoeften? Wat vinden jullie belangrijk? Zelf vind ik het erg belangrijk dat er een persoonlijke klik is, daarom doe ik dit ook niet via een grote organisatie. Wel zo fijn om te weten wie er in de kraamweek bij jullie thuis over de vloer komt, toch?

Daarom kijken we eerst of er van beide kanten een match is. Tijdens een vrijblijvend (online of fysiek) kennismakingsgesprek leren we elkaar voor een eerste keer kennen en luister ik globaal naar jullie wensen. Dit doen we aan het begin van de zwangerschap, zodat er genoeg tijd is om het inschrijfproces in orde te maken en de kraamperiode voor te bereiden. 

Rond week 30-34 zal er een intake plaatsvinden bij jullie thuis waarbij we dieper ingaan op de wensen van jou en je partner. Jullie kunnen vragen stellen over de bevalling en kraamtijd en we nemen de praktische zaken door. 

Vindt de bevalling thuis plaats? Dan kan ik als kraamverzorgster medische ondersteuning geven aan de verloskundige. Als de bevalling in het ziekenhuis plaatsvindt, hangt het af van het ziekenhuis of ik aanwezig kan en mag zijn. Na de geboorte ben ik aaneensluitend 8 dagen bij jullie thuis voor de kraamzorg. 

De planning op een rijtje:

01.

Online kennismaking
We leren elkaar kort kennen als jullie weten dat jullie in verwachting zijn.


02.

Papierwerk
Officieel inschrijven.


03.

Live intake
Rond week 30-34 van de zwangerschap een intake aan huis, we ontmoeten elkaar in het echt, bespreken jullie wensen en nemen alles door.

04.

Wachtperiode
Vanaf week 38 ga ik de wachtperiode in, ik ben vanaf dan tot twee weken na de uitgerekende datum bereikbaar en beschikbaar voor de geboorte.

05.

Groepsapp
We maken een gezamenlijke groep aan op WhatsApp met mama en partner: zo kunnen we elkaar op de hoogte houden.


06.

Kraamweek
Direct bij thuiskomst of na de geboorte gaat de kraamzorg beginnen en ben ik 8 dagen aaneensluitend als een zus aanwezig in jullie gezin.

07.

De geboorte
Bij een thuisbevalling ben ik aanwezig voor partusassistentie indien gewenst. Is je wens om in het ziekenhuis te bevallen? Dan hangt het af van het ziekenhuis of daar partus assistentie van mij nodig is.

Wat anderen zeggen

Reviews

Desiree van blitterswijk
Desiree van blitterswijk
2024-05-16
Kimberley draagt je letterlijk fysiek, mentaal en voor mij zelfs spiritueel. Ze heeft me mijn zelfvertrouwen teruggegeven op de lastige dagen en een prachtige start vol wijsheden meegegeven. Ook heb ik genoten van een mooie lange verbindende kruidenstempel massage en aansluitend nam ze zelfs een taartje mee! Het voelde alsof ik een vriendin of familielid over de vloer had. Super respectvol en vertrouwt met heel veel oprechtheid en liefde. Dank je wel Kimberley.
Julianne de Vink
Julianne de Vink
2024-05-05
Kimberley heeft voor een fantastische kraamtijd gezorgd! We misten haar al meteen na de laatste dag. Ze heeft mij ontzettend fijn ondersteund op alle vlakken, o.a. met de borstvoeding maar nog zoveel meer. Een echte aanrader voor je kraamtijd met een hele relaxte vibe, goede uitleg op al je vragen en super gezellig om haar in huis te hebben gehad.
N.R
N.R
2024-05-03
Fijne kraamweek gehad met Kimberley. Fijne postpartum massage gehad, belly binding en uitleg draagdoek. Fijne gesprekken gehad wat ik echt nodig had tijdens mijn kraamweek.
Sanne Huisman
Sanne Huisman
2023-12-31
Onlangs een postpartum behandeling mogen ontvangen, ontzettend genoten. Ongelofelijk veel aandacht voor mij, heerlijk moment om net na mijn kraamweek even te ontladen dmv meditatie en weer compleet op te laden met een heerlijke kruidenstempel massage en Moxa. Ik voel me weer compleet en gun iedereen dit na een bevalling :)
Naomi Lamens
Naomi Lamens
2023-12-06
Kimberley is een warme, rustige, kundige en prettige kraamverzorgende. Ze heeft me goed gesteund in de kraamweek. Ook heb ik postpartum behandelingen door haar laten doen : de kruidenstempel massage gecombineerd met de Moxa. Gewoon lekker thuis, heerlijk ontspannend en echt een moment voor mezelf. Kimberley is echt een aanrader!
M R
M R
2023-11-30
Echt een geweldige kraamweek gehad door Kim! Zo zorgzaam, gezellig en echt een aanpakker. Ze gaf ons echt het gevoel alsof er gewoon een vriendin over de vloer was. Ze heeft zelfs lekker voor ons soep gemaakt. En zonder dat je het echt doorhad, had ze binnen een mum van tijd steeds het hele huis op orde. Los van de kraamzorg nog twee postpartum behandelingen bij haar gedaan. De belly binding in de kraamweek en na een paar weken de kruidenstempelmassage. Waren beiden echt enorm fijne ervaringen. Niet alleen voor het fysieke stuk maar ook mentaal was het enorm ontspannend. Zou Kim bij iedereen aanraden voor zowel kraamzorg als postpartum behandelingen.
Sellina Kessels
Sellina Kessels
2023-11-20
Wat een fijne, liefdevolle en warme kraamzorg hebben wij ontvangen van Kimberley! Geen standaard pakket maar echt afgestemd op wat de kraamvrouw op dat moment nodig heeft. Mijn kraamtijd was dankzij Kimberley een mooie periode om op terug te kijken! Dank!
Şeyma Erbay
Şeyma Erbay
2023-08-29
Kimberley is lief en begripvol. De kraamvrouw staat bij haar centraal. Je kan gerust je wensen aangeven en zij houdt daar rekening mee. Heb een hele fijne kraamperiode ervaren met haar!
Liesbeth Greiving
Liesbeth Greiving
2023-08-25
Ontzettend blij met de lieve, zorgzame, grappige Kim tijdens mijn kraamweek. Ik heb kunnen genieten van de kleine, kunnen relaxen, lekker gegeten, fijne (natuurlijke) tips en adviezen gehad en veel kunnen lachen en m'n kraamtranen de vrije loop laten gaan 😉 Heel fijn hoe ze mijn vooraf opgegeven wensen, werkelijkheid heeft laten worden. Wij gaan haar hier enorm missen, zowel ik mijn partner als de kinderen!! Hopelijk zien we elkaar nog weer eens. Liefs, Kunle, Liesbeth, Savannah, Mason en Tobi
kunle Akande
kunle Akande
2023-08-25
Words is hard to describe it. All i can say is U did AMAZING JOB.We re very happy n delighted and We will definitely miss u.Success

Goed om te weten

In Nederland heeft iedere vrouw recht op kraamzorg, daarom is kraamzorg in het basispakket van de zorgverzekering opgenomen. 

Voor de kraamzorg moet je in 2024 een wettelijke eigen bijdrage betalen van €5,10 per uur. 

Voor meer informatie en vragen over je eigen bijdrage en vergoedingen verwijs ik je graag door om contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar.

Behoefte aan holistische kraamzorg met alle aandacht voor het hele gezin?

Samen zorgen we voor een fijne, eerste start: voor je kindje en voor jou!

uitsluitend regio Zuid-Holland

Birth Sister

Let's connect!